Blogurile mele ... click pe icon!

MagdaSan Doar Bancuri Retete culinare Unghii frumoase

Main Coon

Origine:
Cu toate ca inca exista controverse privind originea sa, este cert ca rasa este fixata de mai bine de un secol pe pamant american.Una din variante considera ca aceasta rasa ar proveni din pisicile expediate in S.U.A. de Maria Antoaneta, care au suferit transformari in timp, ca urmare a conditiilor acestui continent.

Insusiri morfologice:
Maine Coone este o rasa de pisica de talie mare, cu o greutate ce poate atinge 5 kg la femela, respectiv 7 kg la mascul.
Corpul este foarte solid, musculos, sprojinit pe membre puternice, lungi si rotunde, care au intre degete fire de par.Cu toata aceasta dezvoltare masiva, are totusi o miscare gratioasa si un exterior cat se poate de elegant.
Trenul posterior este puternic, larg, bine imbracat in musculatura, ce releva activitatea de vanator innascut.Coada are o lungime medie si este foarte stufoasa.
Capul pisicii are o largime potrivita, de forma rotunda si cu pometii plasati in zonele superioare.Urechile sunt mari, proportionale, cu varfurile rotunjite si purtate drept.Barbia este puternica, iar linia fronto-nazala prezinta in zona inferioara o usoara excavatie.
Ochii sunt bine dezvoltati, mari, deschisi, de forma ovala, stralucitori si cu o mare varietate de culori, predominand insa galbenul si verdele.Oricare ar fi culoarea lor, ei trebuie sa fie in perfecta armonie cu roba.
Parul este de lungime medie, des si lucios, cu textura matasoasa si fina.In lungimea umerilor, lungimea parului este mai redusa comparativ cu restul corpului.
Culorile sunt numeroase, iar dintre ele, 25 sunt prevazute in standard, la care se mai adauga apoi o diversitate de combinatii.

Caracter si comportament:
Este o rasa de pisici inteligente, blanda, afectuoasa si jucausa, este in acelasi timp si foarte vicleana, daca nu este prea aspru termenul.
Crescuta mai mult in casa, nu se intampla, de cat extrem de rar sa paraseasca locuinta, dar pastreaza foarte bine gustul pentru vanatoare, considerent pentru care vom avea in vedere sa nu-i dam prilejul de a da ochii cu pasari sau mamifere mici care au tot dreptul sa se teama.

Maine Coon este o rasa de pisici care se adapteaza foarte bine la viata de casa, insa se va simti si mai bine daca vom putea sa-i oferim o casa cu gradina si cativa pomi.
Capabila de salturi spectaculoase, nu va constitui nici o surpriza daca o vom vedea pe dulapuri sau pe alte articole de mobilier.
Are rezerve fata de straini si se ataseaza foarte bine de membrii familiei, dintre care alege unul pe care-l prefera mai mult.Rasa ceva mai tardiva, naste doar 2-3 pisicuti, care in general se diferentiaza evident intre ei.

Varietati:
Asa cum aminteam anterior, la aceasta rasa exista o paleta larga de culori, care sunt in general admise, cu mentiunea ca ele sa respecte cerintele standardelor.

Category: