Blogurile mele ... click pe icon!

MagdaSan Doar Bancuri Retete culinare Unghii frumoase

Angora Turceasca

Origine:
Provenienta acestei rase nu este inca sigura, chiar daca documentele legale de prezenta ei s-au gasit de foarte multa vreme.La un moment dat aproape ca disparuse de pe continentul nostru, americanilor si englezilor revenindu-le dreptul renasterii si perfectionarii acestei rase de pisici pana la formele ei actuale.

Insusiri morfologice:
Una dintre cele mai frumoase pisici cu parul lung, Angora turceasca castiga tot mai multi adepti, datorita calitatilor si insusirilor sale.
Distincta si eleganta prin miscarile sale, da impresia permant ca este pregatita sa pozeze.
Se caracterizeaza printr-un cap mai putin rotund si mai ingust comparativ cu al persanei, cu care eventual s-ar putea confunda, cu urechi bine proportionate, indepartate si cu varfurile ascutite.Ochii sunt mari, bine deschisi, expresivi, stralucitori si de culoare albastra, dar si alte nuante de culoare pot si admise.
Corpul este robust, bine imbracat in musculatura, cu lungime usor superioara persanei, sprijinit pe membre scurte, dar robuste.Coada este lunga si subtire, bine imbracata in pilozitate.Corpul este acoperit de par fin, des si matasos, mai abundent in jurul gatului, abdomenului si al cozii.
Schimbarea parului este extrem de interesanta, manifestandu-se fenomenul de angorism, iar recresterea este mai abundenta la inceputul sezonului rece.Culoarea de baza este cea alba, dar sunt admise si alte culori, iar frumusetea acestor pisici nu scade cu nimic.

Caracter si comportament:
Rasa blanda, afectuoasa, linistita si inteligenta, pe langa insusirile de exterior, face sa fie tot mai apreciata si cautata.Se remarca prin temperament, fiind un anumal ce prefera joaca in detrimentul odihnei, chiar si la varste inaintate.
Prefera spatii de mare confort si se multumeste sa ramana in zonele cu ambianta moale, decat sa se deplaseze afara, in curte sau in gradina.
Este totusi un anumal mai sensibil si presupune o ingrijire mai atenta.In primul rand se va evita imbaierea, iar periatul zilnic cateva minute este strict necesar pentru mentinerea robei in conditii corespunzatoare.

Varietati:
Asa cum am precizat anterior, culoarea de baza la aceasta rasa de pisici Angora neagra, albastra, bej etc.

Category: