Blogurile mele ... click pe icon!

MagdaSan Doar Bancuri Retete culinare Unghii frumoase

Havana Brown

ORIGINE:
Originea acestei pisici este britanica si a aparut dupa anul 1950 din imperecherea dintre Siameza si Europeana.Este una dintre rasele de pisici care castiga tot mai mult teren datorita culorii sale, asemanatoare cu a unei tigari de foi cubaneze.

Aceasta rasa se caracterizeaza printr-o infatisare deosebit de placuta, avand un cap alungit si bine proportionat, cu un bot mai mult larg decat lung, cu o frunte oblica si cu un stp bine marcat.Barbia este ferma, cu urechile bine dezvoltate, indepartate la baza si aplecate usor spre inainte.Gatul este fin si bine proportionat.

Trunchiul este potrivit de lung, zvelt, dar musculos, asezat pe membre de lungime medie, compacte si de forma ovala.Corpul este acoperit in intregime de un par de culoare maronie, uniform colorat pe toata lungimea lui.Ochii sunt de culoare verde intens.

CARACTER SI COMPORTAMENT:

Aceasta rasa se caracterizeaza printr-un comportament linistit, docil, ce afiseaza multa personalitate, deosebit de inteligenta si inventiva.Nu suporta in nici un fel prezenta cainilor.Animal deosebit de jucaus, se intelege foarte bine cu copiii.Tovaras agreabil cu toata lumea, se ataseaza foarte mult de o singura persoana, careia ii dedica aproape tot timpul cand este prezent in locuinta.Se adapteaza foarte bine si in apartamentele de bloc, dar nu refuza iesirea frecventa in balcon, unde-si efectueza toaleta cu multa dexteritate si placere.Este o rasa longevica si nu de putine ori se reproduce chiar la varste inaintate, fiind considerate una dintre cele mai bune mame din neamul pisicilor.

VARIETATI:
Fata de culoarea clasica (Havana-Brown), trebuie sa mentionam si alte culori ce se desprind din incrucisarile efectuate intre Siameze,Europene si Havaneze.
Putem mentiona dintre varietatile acestei rase pe Lavander, numita si Pisica Lavanda cu parul scurt, a carei denumire ne spune clar nuanta robei.De asemenea mai putem aminti varietatea Ebony, care este o varietate unicolora neagra, de o deosebita frumusete, mult apreciata de crescatori.

Category: