Blogurile mele ... click pe icon!

MagdaSan Doar Bancuri Retete culinare Unghii frumoase

Korat ( rase de pisici rare )

Origine:
Rasa foarte veche, cu par scurt, provine din provincia Korat din zona muntoasa a nord-estului thailandei.Din anul 1959 se creste in America, unde se incearca consolidarea caracterelor acestei valoroase rase.

Insusiri morfologice: La prima vedere, pentru un ochi mai putin avizat, aceasta rasa poate fi condundata cu Albastru de Rusia sau Chartreux.
Cu o dezvoltare mijlocie, foarte armonioasa si aspectuoasa, rasa Korat este una dintre pisicile care, se pare, castiga tot mai mult teren in randul crescatorilor occidentali.

Rasa Korat are un cap in forma de inima, pe care se gasesc urechi largi si rotunjite la extremitatea libera.Nasul este scurt si cu o usoara convexitate, caracteristica rasei.Ochii sunt mari si rotunzi, bine deschisi si stralucitori, a caror culoare tipica este verde.Pisoii se nasc cu ochii galbeni, care devin verzi la varsta de doi ani.
Trunchiul este bine dezvoltat, puternic, musculos si elegant, fara a fi greu, cu spinarea bine imbracata in musculatura si usor rotunjita.Membrele sunt bine dezvoltate, puternice, de inaltime medie si foarte sigure.
Coada, de lungime medie, este mai groasa la baza si se subtiaza pana la extremitatea libera.Corpul este acoperit de un par foarte des, fara indoiala, cel mai des intalnit dintre toate rasele de pisici.Parul este fin matasos, lucios si stralucitor, caracteristici care-i dau un aspect deosebit de placut.
Culoarea robei este albastra-argintie, fara sa se intalneasca pe suprafata ei dungi sau pete de alta culoare.Parul este circa 80% din lungime cu extremitatea libera argintie, culoare care da reflexe extrem de interesante in miscare.

Caracter si comportament:
Este o pisica foarte frumoasa, jucausa si fidela stapanului sau, avand si unele particularitati care trebuie mentionate.Foarte inteligenta si afectuoasa, este si foarte sensibila la zgomote, de care are mare oroare.Este alergica la unele antibiotice, iar sedativele si anestezicele au efecte de foarte lunga durata asupra organismului, comparativ cu celelalte rase de pisici.
Dupa nastere, pisoii trebuie obisnuiti inca de foarte devreme cu compania omului, deoarece riscul de salbaticire este mare iar socializare devine imposibila in acest caz.Atasata locului destinat, se departeaza rareori de zona si prefera cat mai mult compania stapanului, cu care se joaca chiar si pana la "adanci batraneti".

Varietati:
La aceasta rasa nu se admit alte culori decat cea clasica si nici imperecheri cu alte rase.

Category: