Blogurile mele ... click pe icon!

MagdaSan Doar Bancuri Retete culinare Unghii frumoase

Cornish Rex ( rase de pisici exotice )

Origine:
Aceasta rasa, numita si pisica astrahan, este originara din Anglia, dar o forma asemanatoare a fost obtinuta sin in Franta, cu diferente morfologice care le situeaza pe pozitii de sine statatoare si cu standarde diferite.

Insusiri morfologice:
La Rexul european, caracteristic este capul triunghiular, larg intre urechile bine dezvoltate si relativ inalte.Pe fata externa se poate observa un puf foarte fin, care acopera urechile.
Ochii bine dezvoltati, deschisi, de forma oblica, au o culoare vie galben-verzuie, in armonie cu corpul animalului.Gatul este lung si bine evidentiat.
Corpul are o dezvoltare medie, solid si bine imbracat in musculatura, fara a fi totusi gras, este longilin si cu perimetru relativ constant pe toata lungimea lui.
Membrele sunt potrivit de lungi, de forma ovala si fine, iar coada este lunga, tronconica, fina si acoperita de par.
Parul este matasos si des, bine ondulat, ceea ce-i da un aspect deosebit de interesant.Culorile sunt extrem de variate, atat uni- cat si bicolore.

Rexul englezesc, Cornish, se caracterizeaza printr-un corp solid, musculos, purtat de membre lungi si subtiri.Coada este lunga si subtire, acoperita de un par ondulat si des.
Capul este ceva mai ingust decat la Rexul european, cuneiform, cu un nas relativ lung si o barbie puternica.Fruntea este plata si pierduta.
Din profil, linia fronto-nazala este in cele mai multe cazuri dreapta.Urechile, prinse sus, sunt mari, largi la baza si rotunjite la varf, acoperite de un par foarte fin.
Ochii, de forma ovala si de marime medie, sunt de culoare galbena-verzuie, de obiecei in ton cu roba animalului si foarte stralucitori.
Corpul este acoperit de par scurt si des, ondulat sau buclat, mai ales in partea dorsala, incat la prima vedere, ai impresia ca pisica a fost la coafor, de unde si denumirea rasei.

Caracter si comportament:

Rexul se caracterizeaza prin inteligenta, docilitate, cochetarie si multa afectiune.Se acomodeaza usor cu copiii si rareori are un comportament nedorit.Solicita mult compania omului si prefera locurile unde gaseste o sursa de caldura, care reprezinta zonele ideale pentru ea.
Se deplaseaza cu multa usurinta si invata repede regulile casei, pe care le incalca extrem de rar.
Se ataseaza repede de stapanul sau, dar este foarte bun companion si pentru celelalte persoane din casa.Are marele avantaj ca nu ii pica parul.

Alimentatia trebuie sa fie bogata in grasimi si calorii pentru a compensa pierderea de caldura, datorita parului foarte scurt.Pisoii sunt foarte precoce si de mici se joaca cu multa placere, fiind totodata curiosi la tot ce se intampla in jurul lor.

Category: