Blogurile mele ... click pe icon!

MagdaSan Doar Bancuri Retete culinare Unghii frumoase

Siameza

Infatisare si personalitate:
Una dintre trasaturile principale ale rasei este coloritul contrastant: bej deschis si maro la extremitati. Contrastul este mai putin sesizabil la pisicile sub 1 an, iar pisicile batrane sunt mai inchise la culoare. O alta caracteristica importanta este structura corpului. Liniile trupului sunt alungite, feminine, capul este si el alungit si are forma triunghiulara. Ochii sunt albastri, iar urechile sunt mari si alungite.

Pisicile siameze sunt inteligente, sociabile si iubesc compania oamenilor. Sunt prietenoase, mereu curioase, asa ca vor dori mereu sa stie ce citesti (vor lua loc pe cartea ta) sau la ce proiect important lucrezi (se vor aseza pe tastatura).

Pot sa se adapteze atat conditiilor unui apartament, cat si conditiilor unei case, dar nu trebuie lasate singure afara nesupravegheate. Nu au nevoie de multa activitate, placandu-le atat sa se joace, cat si sa leneveasca in poala ta.

Pisicile siameze au un stil de comunicare total diferit de alte rase. Vocea este diferita si, mai mult, reusesc sa comunice atat prin “grai” cat si prin intermediul corpului si iti vor raspunde intotdeauna bland cand comunici cu ele.

Ingrijire si sanatate:
Siamezele nu sunt pisici pretentioase sau sensibile. Sunt de obicei sanatoase tun si mananca aproape orice. Fiind potificioase si mancacioase pot deveni usor obeze. Pisicile adulte au tendinta de ingrasare mai mare, dar slabesc rapid cu un meniu mai sarac in calorii.
Nu este nevoie sa ii ingrijiti blanita foarte des, ele descurcandu-se de minune si singure. Cu toate acestea, le place atat de mult sa fie mangaiate si periate incat ar fi pacat sa nu o pieptanati mai des. Desi nu naparleste mult, este mai bine sa eliminati prin periere excesul de par.


Siamezele ajung la maturitate destul de rapid, motiv pentru care se recomanda castrarea motanelului la 6 luni sau chiar mai devreme.

Daca siameza este singurul animal din casa, se va plictisi in timpul zilei si va avea nevoie de afectiune si atentie seara cand ajungeti acasa. Daca aveti doua pisicute de varste apropiate vor deveni in timp cele mai bune prietene si le veti surprinde jucandu-se impreuna sau ingrijindu-se una pe cealalta. Siamezele prefera compania umana, asa ca daca veti lua doua pisicute, tot vor avea nevoie de atentia voastra.

Category: