Blogurile mele ... click pe icon!

MagdaSan Doar Bancuri Retete culinare Unghii frumoase

Sfinxul

Daca iti doresti un animal de companie care sa nu lase urme de par prin casa si nici sa nu aiba nevoie de periere si pieptanare zilnice, atunci sfinxul este pisica ideala. Daca look-ul chel nu te socheaza, afla ca sfinxul are si alte avantaje: este afectuoasa, jucausa si extrem de rezistenta.


Infatisare:
Sfinxul este pisica fara par doar in aparenta. Corpul ii este acoperit de un puf micut si aproape insesizabil. Culoarea pielii este culoarea pe care ar fi trebuit sa o aiba blanita. Mai mult, de obicei prezinta si “modelele” intalnite la pisicile obisnuite: pete, cercuri, dungi etc.

Desi nu au blanita, si ele au nevoie de ingrijire speciala. Uleiurile secretate de corp trebuie cuaratate des prin spalare. Se recomanda baita saptamanala. Nu trebuie lasate prea mult in soare, pentru ca pot dezvolta arsuri solare similare celor umane. Mai mult, ele nu trebuie lasate singure in aer liber pentru ca nu se pot adapta la conditiile de temperatura de afara.



Personalitate:
Conform standardelor din industrie, sfinxul este parte maimuta, parte catel, parte copil si parte pisica si in consecinta are trasaturi de personalitate imprumutate de la fiecare “stramos”. Sunt foarte extrovertite, jucause, vesele, inteligente si sunt mereu pline de energie. Nu sunt potrivite pentru stapani calmi, pentru ca micile acrobatii aeriene si cheful constant de joaca s-ar putea sa fie obositor pentru un stapan mai linistit.

Atunci cand este fericita, pisicuta da din coada, asemenea unui catelus si toarce multumita. Au nevoie mereu de atentie si afectiune si se enerveaza daca nu le primesc.
Intrucat nu au blanita care sa le tina de cald, le place sa stea in brate sau cat mai aproape de oameni sau animale. Cand dorm, prefera sa se bage cu tine in pat si sa te imbratiseze si adevarul este ca sunt foarte calduroase.

Category: