Blogurile mele ... click pe icon!

MagdaSan Doar Bancuri Retete culinare Unghii frumoase

Pisica Ragdoll

Pisicile Ragdoll sunt cunoscute mai ales datorita faptului ca atunci cand sunt luate in brate, devin complet relaxate, de parca ar fi de… carpa. Mai mult, “Papusa de carpa” este o pisica foarte docila, ascultatoare si dornica sa fie pe placul tuturor.

Infatisare:
Seamana foarte mult cu siamezele, birmanezele si persanele, la origine fiind de fapt incrucisarea unei persane albe cu un birmanez. Pisicile Ragdoll sunt masive, motaneii putand ajunge sa cantareasca pana la 7-12 kilograme. Pisicutele sunt ceva mai micute cantarind cu 2-3 kilograme mai putin decat masculii. Blanita este semi-lunga, dar nu cade in cantitati mari.

Rase de pisici:
Pisica Ragdoll exista mai multe varietati de culori/ dispunere a culorilor:

* Ragdoll cu blanita pigmentata la extremitati – botic, urechi, labute si coada.
* Ragdoll cu blanita pigmentata la extremitati si manusi albe (ca la birmaneza)
* Ragdoll bicolora: blanita colorata intens la extremitati si extensie de alb pe cele patru labute si pe fata. Pe fata albul formeaza un V, ca o masca.



Puii se nasc albi si petele de culoare incep sa apara abia pe la 10 zile, culoare definitivandu-se in doi-trei ani.

Personalitate si temperament:
Rase de pisici. Pisica RagdollEste una dintre cele mai sociabile pisici, ii plac deopotriva oamenii si animalele, dar isi adora stapanii. Va va astepta in fiecare seara in fata usii pentru a va intampina, iar daca se intampla sa incuiati afara o pisica Ragdoll mai in varsta va sta ore in sir in fata usii asteptand sa va intoarceti si sa ii deschideti. Este prima care va intampina oaspetii, fiind extrem de curioasa si de indrazneata. Este blanda, naiva si nu se teme de straini, asa ca poate fi usor furata. Invata foarte rapid ce are voie sa faca si ce nu are voie si nu va va iesi din cuvant.


Poate sa invete sa aduca obiecte precum un catel si ar face aproape orice pentru a va fi pe plac. Este lipicioasa si are nevoie de afectiune, atentie si companie. Daca nu veti putea petrece mult timp cu ea, are nevoie de un alt partener de joaca. Poate fi vorba atat de o alta pisica, cat si de un catelus. Important este ca prietenul necuvantator sa nu fie foarte autoritar.

Ragdoll se numara printre cele mai lenese pisici. Este mereu relaxata, cuminte, toleranta (de unde si prejudecata ca sunt imune la durere) nu este foarte pretentioasa si nici zgomotoasa.

Category: