Blogurile mele ... click pe icon!

MagdaSan Doar Bancuri Retete culinare Unghii frumoase

Albastru de Rusia

Albastru de Rusia este o rasa de pisici de culoare… gri. Inteligente, linistite, iubitoare, dar timide in preajma strainilor, albastrele de Rusia sunt un animal perfect de companie pentru familii ce locuiesc in apartamente mici.

Infatisare:
Blanita este scurta deasa, de culoare gri. Varfurile firelor de par sunt argintii, blanita stralucind in lumina soarelui. Ochii Albastrei de Rusia sunt mari, rotunzi, de culoare verde smarald. Corpul este zvelt, alungit, musculos. Linile drepte ale trupului pisicii ii confera o alura regala. Labele sunt alungite, picioarele scurte si ovale, iar coada este lunga si de subtire.

Personalitate:
Albastrele de Rusia sunt linistite, calme si curate. Cand sunt mici sunt foarte jucause, dar pe masura ce anii trec, se cumintesc. Sunt foarte timide in preajma strainilor, asa ca s-ar putea sa le gasiti sub pat atunci cand aveti oaspeti.


Sunt foarte inteligente si pot sa inteleaga emotiile umane: vor veni si va vor mangaia chipul atunci cand sunteti suparati si daca aveti copilasi, vor incerca sa ii inveseleasca atunci cand ii vad plangand. Pot invata sa deschida singure usile incaperilor, asa ca sa nu va mirati ca nu sta in camera unde ati lasat-o.

Este foarte afectuoasa si tandra, se intelege bine cu copiii si animalele. Poate fi crescuta in apartament si nu are nevoie de foarte mult timp in compania stapanilor. Nu se vor plictisi cat timp sunteti la birou si se vor bucura cand ajungeti acasa.

Albastra de Rusia nu are nevoie nici de ingrijire speciala, in afara de taierea gherutelor ocazional si pieptanarea. Le place foarte mult sa fie periate, mai ales pentru ca astfel pot petrece mai mult timp bucurandu-se de atentia si afectiunea stapanilor.

Category: