Blogurile mele ... click pe icon!

MagdaSan Doar Bancuri Retete culinare Unghii frumoase

Cocker Spaniel American

Tara in care este inregistrat: S.U.A.

Inaltime: mascul 35 - 40 cm; femela 30 - 40 cm
Greutate: mascul 10 - 12 kg; femela 10 - 12 kg
Culoarea parului: negru ca smoala; pete albe pe piept sau pe gat; negru si rosu; multicolor, cu semne rosii

Caracteristici:
Este un caine seducator prin eleganta si mersul sau deosebit dar mai ales prin blana lui splendida. Are un corp robust si compact, cap fin, cizelat, craniu rotund fara exagerare, bot lat si adanc, cu falci patrate si regulate, nas proportionat fata de bot, cu narile bine dezvoltate. Ochii sunt usor migdalati, de culoare brun inchis, cu o expresie inteligenta, vie si blanda.

Urechile de forma lobata si moi, lungi, cu o piele fina, bine acoperite cu par matasos, sunt atasate nu mai sus de linia ochilor. Gatul este destul de lung si musculos, umerii oblici, bine dezvoltati. Trupul scurt, compact, da o impresie de forta; spatele robust coboara usor si pogresiv de la umeri pana la baza cozii; pieptul este adanc si destul de lat. Coada este atasata si purtata in prelungire cu linia spatelui sau ceva mai sus; in actiune nu inceteaza sa se miste. Picioarele anterioare sunt drepte, paralele, musculoase, cu osatura puternica; cele din spate sunt musculoase si osoase; jaretul puternic si bine coborat, labele compacte si rotunde. Parul este matasos, neted sau usor ondulat si foarte fin; pe cap este scurt si fin, pe corp este de lungime mijlocie, cu puf des care asigura protectia cainelui; prezinta franjuri bogate insa nu exagerate pe urechi, pe piept, pe burta si pe picioare.

Temperament:
Caine foarte elegant, cu mers nobil; totusi alearga cu o viteza exceptionala. Rezistent, activ, vesel, inteligent si prietenos, devotat si atasabil, iubeste mult copiii.
Este un bun caine de vanatoare si un excelent insotitor.

Boli specifice pentru Cocker Spaniel American:
Displazia congenitala a soldului
Otita externa
Entropion

Category: