Blogurile mele ... click pe icon!

MagdaSan Doar Bancuri Retete culinare Unghii frumoase

Bulldog Englez

Tara in care este inregistrat: Anglia

Inaltime: mascul 30 - 40 cm; femela 30 - 40 cm
Greutate: mascul 24 - 30 kg; femela 22 - 30 kg
Culoarea parului: unicolor: alb, roscat, galbui; alb cu pete; vargat.

Caracteristici:
Caine masiv, greu, cu corpul scurt si indesat, musculos si viguros, sustinut de picioare scurte, puternice. Capul frapeaza prin masivitatea lui in contrast cu restul corpului.

Are un craniu foarte scurt, frunte plata, plina de riduri, sprancene proeminente, trufa mare, turtita, botul scurt, lat si comprimat, cu maxilarele masive, patrate, cu coltii din fata puternici, maxilarul inferior mult iesit in afara fata de cel superior; urechile sunt departate intre ele, cu insertie inalta, mici, fine; ochii sunt adanciti in obraji, departati unul de altul, rotunzi, de marime mijlocie; stopul pronuntat, larg, adanc intre ochi se intinde pana la crestet; gatul este scurt, gros, adanc, cu conturul superior mult arcuit; membrele anterioare sunt scurte, drepte, groase si musculoase; cele posterioare, viguroase, musculoase sunt mai lungi decat cele din fata; spatele este scurt, musculos, lat la umeri, ingustandu-se spre flancuri, usor arcuit. Coada este ca un "S", ca un carlig sau dreapta, scurta, cu insertie joasa, groasa la baza, subtiindu-se spre varf. Parul este scurt, fin si tare, neted si lucios, bine strans pe corp.

Temperament:
Infatisarea lui degaja o puternica impresie de forta si vioiciune. Este curajos si credincios, blajin, ascultator, inteligent si vigilent.
Excelent caine de paza, ocrotire si insotire.

Boli specifice pentru Bulldogul Englez:
torsiunea de stomac
displazia de sold
maladia cotului
artritele premature, afecţiunile renale si cardiopatia

Category: