Blogurile mele ... click pe icon!

MagdaSan Doar Bancuri Retete culinare Unghii frumoase

Cocker Spaniel- English Cocker Spaniel

Tara in care este inregistrat: Anglia

Inaltime: mascul 40 - 41 cm; femela 38 - 41 cm
Greutate: mascul 12 - 15 kg; femela 12 - 15 kg
Culoarea parului: unicolor negru fara nici o pata: castaniu, galben, rosu, acaju, oranj. Se admite o mica pata alba pe piept; multicolor: alb cu pete mari din
culorile mentonate; toate culorile

Caracteristici:
Cockerul spaniel este cel mai vesel, mai sprinten si mai mic prepelicar de vanatoare. Cu toata talia lui mica, are o energie si o rezistenta remarcabila. De marime mijlocie, este un caine puternic. Capul este destul de usor, bine modelat, stopul putin marcat, craniul rotund, lat intre urechi si bine dezvoltat, botul patrat, comisurile lipite si subtiri, nasul bine dezvoltat si lat.

Ochii sunt mari, bine deschisi, de culoare maron inchis sau castaniu, expresivi si vioi, cu privire prietenoasa, inteligenta si vesela. Urechile prinse destul de adanc, cu lungimea nedepasind varful nasului, sunt fine, suple si mari, foarte rotunjite, incadrand bine fizionomia cainelui: sunt atasate in prelungirea liniei orizontale a ochilor si acoperite cu par lung, matasos si des, usor ondulat insa nu buclat sau cret: ele atarna lipite de obraji, conferind cainelui o frumusete deosebita. Gatul este lung si musculos. Corpul este compact, robust; dand o impresie de forta si de activitate neobosita; spatele este scurt, drept si puternic, pieptul mare, adanc, bine coborat. Coapsele sunt puternice, musculoase si compacte. Umerii foarte lungi si oblici. Greabanul, ingust. Membrele anterioare drepte, elastice si solide, sunt acoperite cu franjuri bogate: membrele posterioare sunt solide, scurte, elastice: pulpele, musculoase. Jaretul este lung, bine dezvoltat, aproape de pamant. Labele sunt ferme, rotunde, nu prea mari.
Coada este caracteristica rasei: atasata destul de jos, purtata in linie cu spatele, este amputata 2/3 din lungime: neastamparul ei, fiind vesnic in miscare, constituie o caracteristica a rasei. Parul neted, des, fin, matasos, adesea ondulat, este scurt pe cap, nu prea lung pe corp; are franjuri bogate pe urechi, pe piept, burta si pe picioare.

Temperament:
Este un caine plin de viata, rezistent, viguros, inteligent, bland si ascultator. Cel mai vesel caine de vanatoare. Afectuos, devotat, iubeste copiii.
Are un temperament vioi, mobilitate buna, rezistenta la oboseala si caldura, la intemperii, nas bun, cheta stransa, cu alura vioaie si frumoasa. Este utilizat multiliateral la vanatoare. Lucreaza cu mare placere la balta, in stufarisuri. Este si un foarte bun caine insotitor si de apartament.

Boli specifice pentru Cocker Spaniel:
Otita externa

Category: