Blogurile mele ... click pe icon!

MagdaSan Doar Bancuri Retete culinare Unghii frumoase

Yorkshire Terrier



Initial, cainii Yorkshire Terrier erau folositi exclusiv pentru vanatoare, insa astazi se numara printre cele mai indragite rase de caini. In anul 2008, Yorkshire terrier a intrat in top 10 al celor mai populare rase de caini din lume, cunoscute cu precadere pentru cositele sale curgatoare. Dintre toate rasele de caini, probabil ca Terrierii sunt cei care au cea mai mare nevoie de compania si atentia omului.

Personalitate:
Este micut, inteligent, coghet, indraznet si energic si cu toate acestea un excelent caine de paza, alertand intreaga familie atunci cand in apropiere se afla straini. Femela este mai protectiva decat masculul cu teritoriul sau pe care il doreste sa fie respectat. Yorkshire terrier se impaca bine cu diversi caini apartinand altor rase chiar daca este o fire mai independenta, dornica sa se impuna. Nu este chiar tolerant fata de copii, insa daca creste odata cu acestia ii indrageste repede. Este afectuos si loial stapanului, insa poate deveni agresiv daca nu socializeaza bine.

Ingrijire si sanatate:
Yorkshire Terrier are un par lung, fin si matasos care rareori naparleste. Pentru a evita insa incalcirea parului, acesta trebuie ingrijit zilnic. Parul aflat pe cap este mai lung asa ca poate fi prins frumos cu o panglica. Daca nu ai de gand sa te prezinti cu el la expozitii, ii poti tunde scurt blanita. Ochii si urechile trebuie curatate zilnic. Igiena dentara este si ea foarte importanta. De la parintii sai, Yorkshire poate mosteni probleme ale sirei spinarii sau ale rinichilor. S-a constatat ca aceasta rasa sufera in mod frecvent de afectiuni ale ochilor (entropion, keratoconjunctivita, cataracta), de probleme dentare, de distocie, hidrocefalie, etc. Nu este rezistent la frig si nici la umezeala.

Activitate:
Terrierii sunt caini de interior, dar se simt excelent si afara. De fapt, daca le acorzi multa atentie, se adapteaza de minune oriunde. Au insa nevoie de un minimum de exercitii, iar plimbarile scurte sunt ideale pentru ei. Curiosi din fire, le place sa urmareasca umbrele si sa stea tolaniti la soare. Chiar daca sunt animale de companie dragalase si aparent inofensive, le face o deosebita placere sa prinda rozatoare.

Category: