Blogurile mele ... click pe icon!

MagdaSan Doar Bancuri Retete culinare Unghii frumoase

Bichon Havanez - Havanese


Tara de origine a Bichonului matasos de Havana este Cuba. Este un caine inteligent, vioi, gratios, atasat si credincios. Este cel mai popular caine din Havana.

Greutate si dimensiuni:
Inaltime: mascul 28 - 32 cm; femela 28 - 32 cm
Greutate: mascul 4 - 6 kg; femela 4 - 6 kg

Blana:
Blana formata din fire de par lungi nu are strat inferior. Sunt acceptate toate culorile, cu exceptia negrului care nu este recunoscut in unele tari.

Ingrijirea necesara:
Blana necesita ingrijire temeinica. Acesti caini trebuie periati si pieptanati temeinic cel putin o data pe saptamana. Acest lucru se realizeaza cel mai bine eu o perie aspra. Exista lotiuni speciale pentru a impiedica desprinderea firelor de par. Indepartati parul in exces dintre pernutele de la picioare. Chiar blana de la picioare trebuie tunsa de o forma rotunda, astfel incat sa nu umble cu "franjuri" atarnadu-le de picioare. Aceasta rasa nu naparleste; parul mort si desprins trebuie inlaturat prin periere. Verificati-i ochii in mod regulat.

Caracter:
Cainii din aceasta rasa sunt veseli, foarte afectuosi, jucausi, blanzi prin natura lor, foarte inteligenti, sociabili si sensibili.

Dresaj:

Havanese-ul invata repede si este fericit sa va execute comenzile din acest motiv, cainii din aceasta rasa sunt folositi in spectacole de circ. Sunt foarte sensibili la intonatiile vocii dumneavoastra, iar cuvintele aspre nu realizeaza mare lucru, cu exceptia faptului ca agitati cainele fara a fi necesar.Unii dintre acesti caini au tendinta sa latre mai mult decat este nevoie, asa ca invatati-i din timp sa nu faca acest lucru, inainte de a deveni un obicei.

Comportament social:
Cainii din aceasta rasa se inteleg destul de bine cu alti caini, cu pisicile si cu alte animale din casa sau din afara ei; de asemenea, se inteleg bine si cu copiii cu conditia ca acestia sa nu-i necajeasca.
Daca se intampla acest lucru, cainele devine retras pentru un timp.

Miscare:
Cainii din aceasta rasa au nevoie de o cantitate medie de miscare - astfel incat trei scurte plimbari pe zi ii face fericiti

Category: