Blogurile mele ... click pe icon!

MagdaSan Doar Bancuri Retete culinare Unghii frumoase

Terrier Scotian- Scottisch Terrier

Tara in care este inregistrat: Anglia
Inaltime: mascul 25 - 28 cm; femela 25 - 28 cm
Greutate: mascul 8 - 11 kg; femela 8 - 11 kg
Culoarea parului: negru, auriu sau vargat, in toate nuantele.

Caracteristici:
Este un caine scund, viguros, cu musculatura bine dezvoltata care ii da o infatisare de forta si vitalitate. Corpul scund este sustinut de picioare scurte, cu osatura puternica; capul este lung, conic, proporponat fata de talia lui, botul puternic, incadrat de o barba groasa; ochii sunt adanci, inteligenti, migdalati, prevazuti cu sprancene stufoase; urechile triunghiulare sunt ascutite si purtate drept in sus, dandu-i o expresie plina de bunavointa de a merge oriunde si a face orice; coada de lungime mijlocie, in forma de sabie, este purtata drept sau usor indoit; parul se prezinta in doua straturi: primul este un puf scurt, moale si des; al doilea, stratul protector, este format dintr-un par dur, aspru, sarmos; ambele straturi constituie o blana foarte rezistenta.

Temperament:
Caine inteligent, vioi, activ, energic, fara teama, foarte devotat. Un caine indraznet si neobosit, actionand mai ales in regiuni muntoase. Fata de straini este banuitor si aspru.
Unul dintre cei mai buni vanatori pentru animalele mici de prada si pentru vulpi. Este si un foarte bun caine insotitor.

Category: