Blogurile mele ... click pe icon!

MagdaSan Doar Bancuri Retete culinare Unghii frumoase

Tchin-Spaniel Japonez Tchin

Tara in care este inregistrat: Japonia

Inaltime: mascul 28 - 30 cm; femela 27 - 30 cm
Greutate: mascul 2 - 6 kg; femela 2 - 6 kg
Culoarea parului: alb cu pete negre sau rosii

Caracteristici:
Caine micut, placut si dragalas, acoperit cu o blana bogata, care ii da o infatisare eleganta si de mare distinctie. Capul este relativ mare in comparatie cu corpul, craniul lat si rotunjit in fata, stopul bine pronuntat, nasul larg si plat, botul foarte scurt, puternic si lat, dentitia puternica, cu prognatism inferior, falcile late si scurte, alungite; ochii sunt foarte mari, migdalati, cu distanta mare intre ei, proeminenti, de culoare inchisa, foarte expresivi; urechile destul de mici, departate intre ele, atarna pe langa cap; sunt acoperite cu par lung. Trupul, a carui lungime este egala cu inaltimea, este compact si musculos insa suplu; gatul ridicat gratios este acoperit cu par bogat; pieptul este lat si adanc, spatele scurt si drept, salele late si usor rotunjite.

Picioarele sunt drepte, subtiri, cu osatura fina; labele mici, lunguiete - labe de iepure - sunt acoperite cu mult par. Coada de lungime mijlocie, purtata rulat pe spate, este acoperita cu par bogat formand un panas. Parul este drept, lung, moale, des si matasos; tot corpul este acoperit cu par bogat si lung; pe cap parul este scurt; gatul, coapsele si coada sunt acoperite cu par foarte bogat si lung.

Temperament:
Este un caine inteligent, vesel si vioi, blajin, devotat, elegant si distins, credincios stapanului. Cu strainii este rautacios.
Este un excelent caine de apartament.

Category: