Blogurile mele ... click pe icon!

MagdaSan Doar Bancuri Retete culinare Unghii frumoase

Mops

Tara in care este inregistrat: Anglia si Germania

Inaltime: mascul 30 - 35 cm; femela 30 - 35 cm
Greutate: mascul 6 - 8 kg; femela 6 - 8 kg
Culoarea parului: argintiu, portocaliu, galben, negru; masca neagra, pete negre pe cap si urechi, semne negre intense pe frunte; alunite negre pe falci


Caracteristici:
Este un caine cu figura urata, adesea suparacios, insa foarte duios. Nu cere decat putina dragoste de la stapanul sau fata de care este extrem de afectuos. Are corpul robust, bine legat, de forma patrata, capul foarte mare si rotund. Craniul este plat, fara riduri, botul scurt si patrat dar nu ridicat in sus, putin turtit, fruntea foarte lata, cu cute adanci si mari. Ochii de culoare inchisa, sunt mari, proeminenti, rotunzi, cu o expresie blanda, stralucitoare dar focoasa cand cainele este excitat. Masca neagra. Urechile de textura fina sunt mici, moi la pipait, catifelate; sunt de doua feluri: in forma de "trandafir" si de "nasture"; ele sunt atasate sus pe cap si atarnande. Trupul este scurt si compact, lat si indesat, de forma patrata, pieptul lat, gatul scurt si gros, salele puternice. Picioarele sunt drepte si viguroase, bine atasate, labele nu prea mari si nici prea rotunde. Coada dublu inelata - "goarna de posta" - este purtata pe spate. Parul este neted, scurt, des, moale si lucios.:

Temperament
Este foarte prietenos, expansiv, devotat, isi iubeste mult stapanul, insa este agresiv cu strainii. Respira greu si zgomotos. ca un astmatic.
Un bun caine de paza si de insotire.

Category: