Blogurile mele ... click pe icon!

MagdaSan Doar Bancuri Retete culinare Unghii frumoase

Pointer

Tara in care este inregistrat: Anglia

Inaltime: mascul 63 - 68 cm; femela 61 - 68 cm
Greutate: mascul 20 - 30 kg; femela 20 - 30 kg
Culoarea parului: galben si alb; portocaliu si alb; maroniu si alb; alb-negru; negru-roscat; alb cu pete castanii, negre sau galbene, mai mici sau mai mari,
tipice fiind cele agezate pe cap si la baza cozii

Caracteristici:
Este cel mai frumos caine pontator cu par scurt: mandru, elegant, zvelt, cu musculatura puternica - un adevarat caine nobil. Are corpul bine construit, foarte simetric, cu o infatisare ce da impresia de forta, rezistenta si iuteala. Capul este proportionat fata de marimea corpului, patrat si uscativ; craniul de latime potrivita; stopul bine pronuntat; nasul lat, cu narile bine dezvoltate si deschise; botul de forma dreptunghiulara este in vant (pointerin) si tesit. Ochii, de culoare brun sau castaniu, dupa culoarea blanii, cu privire stralucitoare si blanda, sunt mari, rotunzi, usor bulbucati. Urechile prinse normal atarna pe langa cap lipite, de lungime mijlocie si putin ascutite la varfuri insa subtiri si moi Trupul este solid, pieptul larg si adanc, gatul lung, musculos, usor curbat, umerii lungi, oblici, spatele perfect drept si puternic. Picioarele din fata sunt drepte, ferme cu osatura ovala, de buna textura; picioarele din spate elastice,puternice si musculoase; jaretul bine dezvoltat, pulpele lungi si musculoase. Coada, de lungime mijlocie, mai lata la baza, subtiindu-se spre varf, este purtata la inaltimea spatelui, dreapta sau in forma de sabie usor curbata. Parul este scurt, fin, neted, lucios si bine lipit de corp.

Temperament:
Are un temperament foarte vioi, mobilitate, viteza, rezistenta la oboseala si caldura, aret bun, adulmeca urmele vanatului la o distanta de 500 m, este blajin si ascultator.
Este cel mai bun caine pontator de campie, poate vana insa si in padure si in mlastini, cu o pasiune extraordinara pentru vanatoare, in special pentru vanatul mic viu.

Boli specifice pentru Pointer:
Displazia congenitala a soldului

Category: