Blogurile mele ... click pe icon!

MagdaSan Doar Bancuri Retete culinare Unghii frumoase

Brac German cu par scurt

Tara in care este inregistrat: Germania

Inaltime: mascul 62 - 66 cm; femela 58 - 63 cm Greutate: mascul mascul 23 - 30 si femela 20 - 25 (nu se specifica in standard)
Culoarea parului: maro complet, negru complet, maro inspicat, negru inspicat, alb cu pete maro, alb cu pete negre

Caracteristici:
Caine cu constitutie puternica si proportii armonioase. Aspectul sau general denota forta si tenacitate. Corpul este solid, capul uscat, bine modelat, craniul lat, usor bombat, nasul mare, de culoare maron, bine deschis, lat si mobil; botul este lung si puternic, ochii mici, nu prea proeminenti, cu privire vie, inteligenta si blanda. Urechile netede, de lungime mijlocie, rotunjite la margini, sunt prinse sus, bine lipite de cap si atarnate. Trupul este musculos, gatul foarte puternic, pieptul mai mult adanc decat lat, spatele scurt, lat, bine impachetat cu muschi.
Coada prinsa sus, mai puternica la baza, este amputata cu o treime sau jumatate. In repaus este purtata atarnand, in miscare este orizontala, insa nu ridicata spre spate. Picioarele, cu osatura puternica, sunt drepte si musculoase. Parul este scurt, des si tare, bine lipit de corp.

Temperament:
Este un caine inteligent, linistit, nu prea iute, elegant, cu simtul olfactiv excelent (cauta cu nasul ridicat) si aret ferm, este usor de dresat, insa trebuie o mana energica. Atasat si credincios stapanului.
Pretutindeni este folosit cu preferinta la orice vanat, in orice teren. Este si un insotitor minunat

Category: