Blogurile mele ... click pe icon!

MagdaSan Doar Bancuri Retete culinare Unghii frumoase

Ofera-i copilului tau un catel!

Cainele- cel mai potrivit animal de companie.
Avantajele convietuirii alaturi de un animal de companie au fost deja demonstrate si sustinute atat de catre psihologi, cat si de posesorii de animale. Responsabilitatea, comunicarea, increderea in sine, bucuria, toate se invata alaturi de un animalut ce te scoate din starea de apatie si iti reda pofta de viata.
Desi azi poti alege din mai multe variante, cel mai iubit si dorit animal de companie a ramas cainele. Prietenos, loial si ascultator, cainele este recomandat celor mici si nu numai, devenindu-ne cu timpul un adevarat prieten.

Cainele, prietenul-psiholog al copiilor


Cel mai dorit si iubit animal de companie este si va ramane cainele. Copiii il indragesc pe loc pentru ca este jucaus, prietenos, capabil de a le contura cel mai bine personalitatea si de a-i invata notiuni precum responsabilitatea, rabdarea sau respectul. Pentru un copil timid sau foarte sensibil, cainele este cea mai bune alegere.

De asemenea, specialistii sunt de parere ca fiecare copil ar trebui sa creasca alaturi de un caine pentru ca animalul poate prelua din cand in cand rolul parintilor. S-a constatat faptul ca acesta este un bun psiholog, simtind atunci cand copilul este trist sau deprimat. Cei mici vor in permanenta sa fie inconjurati de iubire si afectiune, dar parintii nu pot indeplini intotdeauna aceasta necesitate. In acele momente, cainele vine sa compenseze lipsa parintelui, ajutandu-l pe copil sa se detaseze si sa se relaxeze. Acesti micuti vor avea mai multa incredere in ei si vor fi capabili sa isi exprime mai bine sentimentele tocmai pentru faptul ca au avut in permanenta langa ei un animal ce i-a obligat intr-un fel sa comunice.
Ba mai mult, chiar daca micutul tau este alergic, afla ca poti alege din mai multe rase de caini ce nu declanseaza astfel de crize. Ba mai mult, sfaturile si recomandarile medicilor in acest sens ii vor permite copilului tau sa aiba propriul sau prieten patruped fara ca starea sanatatii lui sa fie afectata.
Cercetatorii din lumea intreaga au ajuns la concluzia ca animalele de companie contribuie in mod esential la dezvoltarea armonioasa si echilibrata a copiilor. Chiar si adultii devin mai relaxati, mai degajati si mai stapani pe ei daca au in grija un animal.

Un catel poate fi un exemplu de buna purtare pentru copilul tau, precum si cel mai credincios prieten pe care il va putea avea vreodata.

De aceea dragi parinti nu mai stati si analizati cum o sa fie, ce o sa feceti sau cum ve veti descurca cu un catel in casa. Va garantez ca va fi mult mai frumoas decat pana acum! Un catel va aduce armonie si fericire caminului vostru, si va umple de bucurie inima copilului.
Acel copil merita sa-l aiba!!!


"Acest articol ii este dedicat lui Ana, o fetita frumoasa si iubitoare, care vrea sa ofere o parte din dragostea ei unui catel. Ii doresc din suflet sa i se implineasca visul!"