Blogurile mele ... click pe icon!

MagdaSan Doar Bancuri Retete culinare Unghii frumoase

Caniche Pitic - Small Poodle

Tara in care este inregistrat: Franta
Inaltime: mascul 20 - 35 cm; femela 20 - 35 cm
Greutate: mascul 4 - 6 kg; femela 4-6 kg
Culoarea parului: negru, alb, maron, argintiu si portocaliu

Caracteristici:
Este varianta mica a Caniche-ului. Animal gingas, alintat, cu miscari foarte gratioase. In general, caracterele morfologice sunt asemanatoare cu ale celorlalte varietati de Caniche, de care se diferentiaza numai prin marime. Caine de constructie armonioasa, cu blana creata, caracteristica, buclata sau snur, tunsa tip leu, care-i da o infatisare eleganta si mandra, sau, in ultima vreme, tunsa modern. Capul este distins, drept, proportionat fata de corp, craniul bine modelat, nasul bine dezvoltat, cu narile deschise; botul are culoarea blanii.

Ochii cu expresie arzatoare, de culoare inchisa, dupa culoarea blanii, sunt vii, usor oblici, migdalati. Urechile destul de lungi, atarnand de-a lungul obrajilor, mai late la baza si rotunjite la margini, sunt acoperite cu par foarte lung, ondulat. Gatul solid, uscat, usor curbat, este de lungime medie. Trupul este robust, proporponat, lungimea depasind inaltimea, pieptul ce ajunge pana la coate este destul de lat, spatele scurt si drept, foarte armonios; salele ferme si musculoase. Picioarele din fata sunt perfect drepte si paralele, elegante, musculoase, cu osatura puternica; cele din spate robuste si musculoase; labele mici, ferme si ovale. Coada este atasata destul de sus, la inaltime cu linia salelor; trebuie amputata o treime din lungime; totusi, o coada lunga si bine purtata nu este un defect; cand animalul este in miscare, coada se ridica oblic. In privinta parului, exista doua varietati: Caniche cu par buclat ,si Caniche cu par snur. La Caniche cu par buclat acesta este bogat, cu textura fina, lanos, cret, elastic, rezistent si des, de lungime uniforma, formand bucle egale.

La Caniche cu par snur acesta este bogat, cu textura fina, lanoasa si stransa, formand un fel de snururi (suvite) caracteristice, de lungime egala: cel putin 20 cm., cu cat mai lungi cu atat mai apreciate. Tunsoarea, la ambele varietati, este obligatorie. Sunt admise la expozitii doua modele: tunsoarea clasica-tip leu; tunsoarea moderna- model 1860

Temperament:
Caniche este un caine cu aspect frumos si mandru. Este inteligent, indraznet, vioi, sensibil, devotat, usor de dresat.
Este dresat si folosit in special pentru reprezentatii de circ.

Category: