Blogurile mele ... click pe icon!

MagdaSan Doar Bancuri Retete culinare Unghii frumoase

Malamut de Alaska

Tara in care este inregistrat: S.U.A.
Inaltime: mascul 60 - 64 cm; femela 54 - 64 cm
Greutate: mascul 35 - 40 kg; femela 30 - 40 kg
Culoarea parului: gri pana la negru; pete albe pe burta si picioare; masca alba

Caracteristici:
Malamutul de Alaska este cel mai mare si cel mai greu dintre cainii de sanie. Este viguros, bine construit, cu corpul compact si puternic, acoperit cu o bogata blana de par des si aspru, de lungime potrivita, care apara animalul impotriva gerurilor si intemperiilor.

Mersul este mandru si demn, are capul drept si ochi vioi.
Unii caini din aceasta rasa au in varful capului ca o cascheta de par negru, restul capului avand o culoare unica, de obicei, cenusiu-alb; altii au pe cap un fel de masca din par de culoare mai inchisa. Avand menirea sa traga sania cu poveri grele, malamutul trebuie sa fie tare, compact, cu scheletul masiv si membre viguroase, cu talpi tari, torace adanc si voluminos, umeri masivi si miscare sustinuta si neobosita, de indelungata rezistenta.

Temperament:
Infatisarea lui este mandra, expresia ochilor este blanda, afectuoasa; masiv dar sprinten, cu o forta neobisnuita, enorma putere de propulsare si rezistenta exceptionala, este un caine inteligent, curajos, afectuos, devotat, cu simt de orientare excelent; este vioi, interesat, curios, perseverent.

Este folosit la tractiunea saniilor, la cursele de alergari cu sania, la vanatoare de ursi; este si un bun insotitor.

Category: