Blogurile mele ... click pe icon!

MagdaSan Doar Bancuri Retete culinare Unghii frumoase

Greyhound -Ogar Englez Cenusiu

Tara in care este inregistrat: Anglia
Inaltime: mascul 71 - 76 cm; femela 68 - 76 cm
Greutate: mascul 25 - 30 kg; femela 25 - 30 kg
Culoarea parului: negru, alb, roscat-albastru, cenusiu, brun, aramiu, brun-galbui, vargat sau una din aceste culori pe fond alb

Caracteristici:
Greyhoundul este privit ca prototipul si idealul ogarului. Daca pe distante mari nu este cel mai tenace, este, totusi, cel mai iute. Forma sa aerodinamica, in care umerii sunt culcati atat de oblic incat membrele anterioare pot cuprinde, in alergare, spatii destul de mari - permite Greyhoundului o viteza si o rezistenta remarcabila.

De constructie simetrica si viguroasa, cu o musculatura formidabila, are corpul proportionat, simetric, bine echilibrat, capul lung, potrivit de lat, craniul plat, stopul usor, botul lung si uscat, nasul ascutit si negru, maxilarele puternice si musculoase; ochii sunt stralucitori si inteligenti, de culoare inchisa, focosi; urechile mici, cu textura fina, asa-zise "urechi de trandafir", atasate mult in spatele capului, de forma unul trandafir, sunt impaturite si culcate pe ceafa. Gatul este musculos, lung si suplu, bine curbat, corpul lung si musculos, umerii foarte oblici pentru ca membrele anterioare sa aiba o mare mobilitate, pieptul adanc si spatios, spatele puternic, bine dezvoltat, usor incovoiat, salele late, adanci si viguroase. Picioarele anterioare sunt lungi, sigure, cu osatura puternica, cele posterioare mai lungi ca cele anterioare, foarte musculoase, destul de distantate intre ele; jaretul este puternic, bine dezvoltat si destul de lung, pulpele musculoase si ferme, labele lungi si inchise, solide, cu degetele compacte, bine apropiate. Coada lunga, fina, atasata destul de jos, mai groasa la baza, subtiindu-se spre varf, este purtata in jos, usor curbata; cu un carlig la varf. Parul este fin, des si bine aderent pe corp.

Temperament:
Este un caine inteligent, cu o iuteala exceptionala, de o mare vioiciune, cu o remarcabila forta de rezistenta si perseverenta, suplu, curajos, mandru, rezervat. Desi este devotat stapanului, nu este corespunzator pentru copii, fiind nervos.
Este folosit la vanatoare de cerbi si lupi si, in special, la concursurile de alergari, datorita vitezei lui exceptionale.

Category: