Blogurile mele ... click pe icon!

MagdaSan Doar Bancuri Retete culinare Unghii frumoase

Chow Chow

Tara in care este inregistrat: China

Inaltime: mascul 48 - 56 cm; femela 46 - 51 cm
Greutate: mascul 25 - 30 kg; femela 18 - 25 kg
Culoarea parului: negru complet; roscat-albastrui-aramiu; alb sau crem.

Caracteristici:
Chow-Chow, impreuna cu Shar-Pei, un caine de lupta, ciudat ca infatisare, cu corpul plin de cute, veche rasa de origine chineza astazi aproape disparuta, sunt singurele rase de caini din lume cu limba de culoare albastru-violet. Chow-Chow se diferentiaza de ceilalti caini prin forma labelor membrelor din spate care sunt asemanatoare cu acelea ale pisicii -late si rotunde. Este un caine de tipul spitz, de marime mijlocie, nobil, cu constitutie robusta, compacta, cu capul foarte puternic; craniul larg si plat, nasul intotdeauna negru, mare si lat, botul nu prea ascutit, potrivit de lung.

Ochii sunt mici, migdalati, de culoare inchisa. Are o cuta verticala pe frunte. Urechile sunt mici, ascutite, usor rotunjite, purtate drept si prinse in fata, in dreptul ochilor. Gatul este puternic, plin si putin curbat, trupul viguros, pieptul adanc si lat, spatele scurt, drept si puternic, salele solide. Picioarele din fata sunt perfect drepte, de lungime medie, cu o buna osatura; cele posterioare sunt musculoase si puternice, cu jaretul bine coborat si perfect drept. Coada este atasata sus si purtata rulat deasupra spatelui, acoperita cu un par bogat. Parul este abundent, des si drept, cu puf moale si lucios. Are o coama bogata, blana foarte frumoasa, stufoasa. Exista si o varietate de Chow-Chow, numit Smooth Chow, cu par scurt. Este mai putin raspandit.

Temperament:
Chow-Chow este un caine nu prea sociabil, demn, care aminteste, prin comportarea lui, de un mandarin chinez. Este devotat stapanului si agresiv cu strainii.
Excelent caine de insotire, un foarte bun paznic.

Boli specifice pentru Chow Chow:
Displazia congenitala a soldului
Entropion

Category: