Blogurile mele ... click pe icon!

MagdaSan Doar Bancuri Retete culinare Unghii frumoase

Dog German

Tara in care este inregistrat: Germania
Inaltime: mascul 80 - 90 cm; femela 72 - 90 cm
Greutate: mascul 50 - 60 kg; femela 45 - 60 kg
Culoarea parului: vargat; galben auriu; galben deschis pana la galben inchis; albastru ca otelul; negru lucios; arlechin-tigrat

Caracteristici:
Intrunind, in aspectul sau nobil, mandria, forta si eleganta, acest caine este un Apollo printre rasele canine.

Este un caine de talie mare, cu corpul proportionat, inscris intr-un patrat, musculos, robust, cu spatele drept, scurt si puternic, toracele ridicat in sus, sustinut de picioare drepte, puternice, Dogul german este un caine care captiveaza, in mod special, prin capul sau extrem de expresiv: alungit, uscativ, bine daltuit, mai ales rotund in jurul ochilor, cu stopul puternic marcat, cu botul lung, terminat vertical in fata; ochii de marime mijlocie, rotunzi, de culoare cat mai intunecata, sunt expresivi, vioi; urechile ascutite, asezate sus, nu prea departate ( pana in anul 2002 erau purtate perfect vertical ; trebuiau taiate la varsta frageda a cainelui, proportional cu capul; acum cuparea lor s-a interzis); gatul este lung, uscativ, cu insertie inalta, musculos, cu tendoane viguroase, fara riduri sau pliuri, subtiindu-se treptat dinspre piept spre cap, cu regiunea cervicala frumos arcuita; coada de marime mijlocie nu coboara mai jos de articulatia jaretului; purtata atarnand in repaus, se curbeaza cand animalul este in stare de agitatie.

Toata aceasta nobila infatisare creaza un ansamblu de forta enorma, mindrie si eleganta, lasand asupra spectatorului impresia unei frumoase statui alcatuite cu noblete.

Temperament:
Este vigilent, un adversar periculos, ataca repede si tacut. Se dreseaza repede si bine dar in nici un caz nu trebuie folosita violenta sau constrangerea.
Este prietenos, duios si credincios fata de familie, in special fata de copii, insa banuitor si nelncrezator fata de straini. Isi intelege stapanul, care poate obtine tot de la el. Este cainele unui singur stapan. Instrainat la varsta adulta, nu va mai fi niciodata acelasi. Poate sa ramana bland, tandru, politicos dar ii va lipsi ceva din cel care a fost.

Atasamentul si bunatatea acestui caine transforma forta lui enorma in blandete si rabdare fata de copiii casei, pe care ii iubeste, ii apara si ii insoteste in jocurile lor.

Utilizare:
In lunga sa existenta, Dogul German a fost, succesiv, caine de lupta, de vanatoare, de paza si aparare. Astazi este folosit ca un excelent paznic al casei, al fermei, al gospodariilor; un aparator perfect; un excelent caine insotitor.

Boli specifice pentru Dogul German:
torsiunea de stomac
displazia de sold
maladia cotului
artritele premature şi afecţiunile renale

Category: