Blogurile mele ... click pe icon!

MagdaSan Doar Bancuri Retete culinare Unghii frumoase

Dog Argentinian

Tara in care este inregistrat: Argentina
Inaltime: mascul 63 - 68 cm; femela 60 - 65 cm
Greutate: mascul 45 - 55 kg; femela 41 - 48 kg
Culoarea parului: alb curat

Caracteristici:
Este un câine mare, puternic, capabil sa rastoarne un mistreţ, dar şi deosebit de agil, astfel încât poate evita rapidele lovituri de colţi sau de gheare, are parul scurt pentru a suporta caldura tropicala şi este alb pentru a fi vizibil noaptea. Proportionat, cu corpul puternic, cu pieptul adanc dar nu prea lat, cu spatele drept si membrele lungi, cu osatura solida; capul este rotund ca o bila; coltii scurti si tari; ochii intunecati au o privire vioaie; urechile sunt drepte, cupate; coada lunga este purtata in jos; parul, scurt, formeaza o blana frumoasa, de culoare alba.

Temperament:
Este un câine cu un temperament foarte puternic dar foarte sensibil în relaţia cu stapânul: asprimea tonului vocii este suficienta pentru a-i corecta greşelile.
Invaţa repede şi poate fi foarte uşor dresat, dar se plictiseşte foarte repede. Este foarte loial şi foarte ataşat de familia lui, fiindu-i aproape imposibil sa se adapteze daca i se schimba stapânul. Nu este un câine de padoc sau un câine „de lanţ“. Este câinele unei singure familii. Este un companion excelent, care, în general, este prietenos cu toţi oamenii, atâta vreme cât strainii nu-i ameninţa stapânii. Manifesta o mare rabdare faţa de copii, suportând cu stoicism din partea lor orice fel de abuzuri. Fiind un câine puternic, fara sa vrea poate pune un copil mic în pericol. De aceea trebuie supravegheat cu atenţie.
Faţa de stapân are un comportament afectuos, dar trebuie educat cu mare grija şi simţ al raspunderii. Este agresiv fata de alti caini.
Este un caine iute, perseverent, combativ, curajos, puternic, indraznet, vioi, devotat.

Utilizare:
Excelent caine de vanatoare care nu cunoşteau frica şi ignorau durerea, dar nu rezista bine la frig. Tine bine urma, poate fi folosit şi la vânatul mic şi ca retriever, neezitând sa aporteze vânatul cazut în apa. Armata argentiniana a testat cu succes aceasta rasa care s-a dovedit a fi rezistenta la boli, deloc complicata, calma şi uşor de manevrat, pe de alta parte latrând puţin şi nefiind sensibila la zgomot. Are o capacitate de adaptare foarte mare, putând fi folosit cu succes drept câine salvator sau chiar ghid pentru nevazatori. Este si un bun caine de serviciu si un bun insotitor.

Boli specifice pentru Dogo Argentino:
torsiunea de stomac
displazia de sold
maladia cotului
surditatea
exemele
artritele premature şi afecţiunile renale

Category: