Blogurile mele ... click pe icon!

MagdaSan Doar Bancuri Retete culinare Unghii frumoase

Cele mai inteligente animale din lume

Pe zi ce trece animalele continua sa ne uimeasca prin inteligenta de care dau dovada. Fie ca pot invata sa vorbeasca sau se folosesc de ustensile pentru a supravietui, obiceiurile lor continua sa ne uluiasca. Iata un top al celor mai inteligente animale din lume.


1 Cimpanzeul

Cimpanzeul a fost declarat de cercetatori ca fiind cel mai inteligent animal din lume.
Cimpanzeul este unul dintre putinele animale care se folosete de unelte. Acesta se folosete de ramurele mici, ascutite pentru a scoate insectele din gaurile mici din interiorul copacilor, utilizeaza ramurile copacilor pentru a atrage prada, folosete pietre pentru a sparge nuci si lista poate continua. In captivitate acesta estecapabil sa invete rapid sa foloseasca noi ustensile, sa recunoasca obiecte si sa rezolve diferite probleme.
Sursa foto: www.sitemaker.umich.eduSursa foto: www.sitemaker.umich.edu


2 Delfinul

Delfinii sunt cele mai inteligente animale acvatice si totodata unele dintre cele mai inteligente animale din lume.
Creierul delfinilor este mai mare decat cel al oamenilor. In captivitate delfinii pot fi dresati foarte usor. S-a demonstrat ca delfinii au abilitatea de a gandi, de a rezolva probleme si de a invata din experientele anterioare. Delfinii comunica intre ei prin sunete diferite, asemanatoare fluieratului. In mediul natural, acestia se folosesc de ultrasunete pentru a gasi mancarea.
Sursa foto: www.dolphinsc.comSursa foto: www.dolphinsc.com


3 Elefantul

In multe culturi elefantul este cunoscut ca simbol al intelepciunii. Elefantul are cel mai mare creier din lume.
In mediul natural acesta este capabili sa retina toate traseele pe care le parcurge si fiecare loc in care poate gasi apa. Este una dintre putinele specii de animale care se poate recunoaste in oglinda. Un elefant crescut in captivitate poate fi dresat usor. Acestia invata cu usurinta sa se joace cu mingea, sa scoata sunete pe tonalitati diferite ca si cand ar canta si sa se foloseasca de diferite obiecte sau sa picteze.
Sursa foto: www.heatheronhertravels.comSursa foto: www.heatheronhertravels.com

4 Cioara si corbul

Ciorile si corbii sunt unele dintre cele mai inteligente pasari din lume.
Acestea folosesc unelte precum ramuri subtiri pentru a scoate larvele din gaurile mici din copac, la care nu pot ajunge cu ciocul. Au fost observate ciori care au pus nuci pe carosabil, asteptand ca o masina sa le sparga, dupa care le-au mancat. De asemenea ciorile au capacitatea de a rezolva probleme. Pentru a afla mai multe despre inteligenta acestor animale citeste articolul: „Inteligenta pasarilor a depasit asteptarile oamenilor de stiinta„.
Sursa foto: www.funkman.orgSursa foto: www.funkman.org

5 Porcul

Oamenii de stiinta sustin ca si porcul este un animal cognitiv.
Studiile facute in laborator au aratat ca acesta poate juca jocuri video mai bine decat maimutele. De asemenea, porcul este capabili sa-si invete numele si sa raspunda cand este strigat. Este usor de antrenat de catre oameni si ii place sa asculte muzica. De asemenea, s-a demonstrat ca porcii pot visa.
Sursa foto: www.opensecrets.orgSursa foto: www.opensecrets.org

6 Cainele

Cainii, considerati cei mai buni prieteni ai omului, sunt animale inteligente, care pot fi dresate cu usurinta sa invete diverse trucuri.
De asemenea, cainii au capacitatea de a retine fizionomia altor animale sau a oamenilor pe care ii va recunoste cu usurinta chiar si dupa un an in care au stat separati. De asemenea, cainii pot exprima sentimente precum bucurie, gelozie sau suparare.
Sursa foto: www.doganswers.comSursa foto: www.doganswers.com


7 Pisica

Pisicile sunt animale solitare carora le place sa fie independente.
Unele exemplare pot fi dresate sa faca diverse trucuri insa mult mai greu decat cainii. Pisicile invata prin observare si imitare. Unele pisici au invatat sa se asigure inainte de a traversa strada. Pisicile au un auz foarte dezvoltat si pot recunoste de la departare pasii stapanului. De asemenea, acestea au abilitatea de a deschide usile dulapurilor sau chiar usile de la intrarea in camera si sa gaseasca mancarea ascunsa.
Sursa foto: www.contentinacottage.blogspot.comSursa foto: www.contentinacottage.blogspot.com

8 Papagalul

Papgalii pot imita cuvinte si pot chiar intelege sensul acesora.
Unii dintre ei pot invata foarte multe cuvinte si pot forma propozitii scurte. De asemenea, daca sunt antrenati pot invatat sa numere pana la 10 si sa identifice anumite obiecte. Totodata, pot raspunde cu „Da” sau „Nu” la intrebari simple precum: „Vrei apa?”.
Sursa foto: www.wikimedia.orgSursa foto: www.wikimedia.org

9 Veverita

O veverita isi recunoaste locuinta in functie de plantele care se afla la marginea copacului, flori cat si dupa copacii din jur.
Aceasta isi face povizii pentru iarna, ascunzand nuci sau ghinde in diferite locuri si are capacitatea de a retine fiecare loc in care le-a ascuns. De asemenea, aceasta pune „capcane” pentru hoti, constand in nuci sau ghinde seci sau stricate. Acest comportament a fost obtinut si intr-un laborator, unde oamenii au „furat” din hrana veveritelor.
Sursa foto: www.philtaylor.org.ukSursa foto: www.philtaylor.org.uk


10 Porumbelul

Porumbelul are o memorie grozava si este capabil sa se recunosca in oglinda.
Acesta poate retine sute de imagini si poate invata drumul inapoi spre casa, chiar si atunci cand zboara la distante foarte mari.
Sursa foto: www.amstutz-deratisation.chSursa foto: www.amstutz-deratisation.ch