Blogurile mele ... click pe icon!

MagdaSan Doar Bancuri Retete culinare Unghii frumoase

Parazitismul cu pureci si capuse

PARAZITISMUL CU PURECI

Purecii se pot sesiza mai frecvent in anotimpul calduros si sunt reprezentati de paraziti din ordinul Aphaniptera (vezi foto), cu corpul turtit lateral si membrele posterioare foarte lungi, care ii ajuta sa efectueze salturi.

O pisica care este gazda pentru pureci se spala tot timpul si cauta sa-i prinda cu gura.De asemenea, pisica se scarpina permanent, se zgaraie cu ghearele, slabeste, este nervoasa si nelinistita.Pentru a scapa de ei, profilactic se utilizeaza coliere imbibate cu substante insecticide, care se mentin permanent la nivelul gatului.Curativ se utilizeaza produsul Frontline, fie sub forma de pipete sau spray-uri.

PARAZITISMUL CU CAPUSE

Pisicile pot lua intamplator capusele de pe plante, scanduri, tufisuri, gazon, care se prind de parul sau pielea acestora.Infestatia cu capuse la pisica este mai frecventa in anii secetosi, cand acesti paraziti se inmultesc extrem de mult si ataca animalele cu sange cald.

Ele sug sangele pana se umfla ca o aluna, dupa care se desprind singure de pe animal, cad jos si isi reiau ciclul evolutiv.

Pentru eliminarea capuselor de pe suprafata corpului pisicilor, acestea se vor tampona cu iod, eter sau alcool, iar capusele se vor desprinde la scurt timp de pe locul unde au fost fixate si apoi se vor distruge.

Category: