Cauze:
-alimentele usor fermentescibile (lapte, smantana, etc.), parazitoze (ascaridioza, dipilidioza) si unele boli infectioase.
Oboseala, surmenajul cainilor, afectiuni ale dintilor pot determina enterite.Sigur ca nu orice enterita, trebuie sa fie considerata un inceput de jigodie, dar este bine sa consultam medicul veterinar, dada ea persita mai multe zile la rand si mai ales daca apar scaune cu aspect sangvinolent.
Nu orice enterita este o parvoviroza, dar anamneza proprietarului ne poate orienta in cazuri grave de parvoviroza, pentru a evita stadiul hemoragic al acestei suferinte.
Semnele bolii:
- colici abdominale, scaune diareice repetate, uneori cu striuri de sange, abdomen supt de ogar.
Tratamentul:
-ce poate face crescatorul?Sa dea ceaiuri de menta neindulcite si din 6 in 6 ore, 3-4 comprimate de Eridiarom si daca nu se rezolva sa apeleze la veterinar.De subliniat a nu se da niciodata la caine ca antidiareic medicamente de uz uman deoarece pot produce urinare cu sange (hematurie).
Numai printr-o stricta supraveghere a alimentatiei se previn enteritele: cainele sa nu fie brusc trecut de la o alimentatie la alta, alimentele sa nu fie dure, alterate, mucegaite, reci, sau prea calde ori servite in vase murdare.
Enterita
By Magda Seceleanu
iunie
2
undefined
Category: