Blogurile mele ... click pe icon!

MagdaSan Doar Bancuri Retete culinare Unghii frumoase

Setter Gordon

Tara in care este inregistrat: Anglia

Inaltime: mascul 64 - 66 cm; femela 60 - 66 cm
Greutate: mascul 25 - 29 kg; femela 21 - 29 kg
Culoarea parului: negru stralucitor; pete rosii acaju-inchis la ochi, bot, gat si picioare; se tolereaza o pata mica alba pe piept

Caracteristici:
Este un caine elegant, construit pentru galop desi este mai putin iute decat ceilalti setteri. Bine dezvoltat, cu conformatie simetrica, are capul puternic, destul de masiv, craniul usor boltit, bine dezvoltat, botul drept, destul de lung si cu linii paralele, nasul mare si lat, cu narile foarte largi de culoare neagra. Ochii sunt mari, de culoare brun-inchis, expresivi, cu o privire vie si inteligenta. Urechile de marime mijlocie atasate jos, fine si subtiri, cu varfurile rotunjite, atarna pe langa cap. Trupul este de lungime potrivita, puternic, pieptul adanc si lat, spatele drept si puternic.

Picioarele din fata sunt viguroase, drepte, nu prea lungi, cu osatura plata, acoperite cu franjuri bogate; picioarele din spate sunt potrivit de lungi, elastice, puternice si musculoase. Coada destul de scurta, dreapta sau usor curbata ca un iatagan, purtata orizontal sau mai jos de linia spatelui, mai groasa la baza, subtiindu-se spre varf este impodobita cu franjuri bogate, lungi si netede care se scurteaza uniform spte varf. Parul este fin si scurt pe cap, varful urechilor si pe partile anterioare ale picioarelor; este potrivit de lung si neted si nu ondulat sau buclat pe restul corpului; franjuri bogate, netede, fine si matasoase pe partea superioara a urechilor, pe burta, pe piept, pe gat si pe parte a posterioara a picioarelor.

Temperament:
Este un caine placut, duios, inteligent, ascultator, devotat, iubeste copiii. Se dreseaza usor, este curajos, este un indraznet inotator.
Vioi, avand o mare mobilitate si viteza, suficienta rezistenta la oboseala si caldura, nas bun, cheta larga si aret ferro, este folosit la vanatoarea de pasari,
in special la sitari, dar si a altor specii de vanat. Este mai larg intrebuintat in comparatie cu ceilalti setteri, specializati. Este si un bun insotitor si un paznic excelent.

Category: