Blogurile mele ... click pe icon!

MagdaSan Doar Bancuri Retete culinare Unghii frumoase

Pisicuta si dezastrele din casa

Daca pisicuta ta este mult timp singura in casa, este posibil sa ai mici inconveniente cauzate de natura sa jucausa. Afla cum poti preveni cele mai des intalnite dezastre provocate de pisici.

In primul rand, trebuie sa stii ca principalele doua motive pentru care pisicutele strica tot ce prind prin casa sunt plictiseala si dorinta de a fi in centrul atentiei. De aceea, indiferent de tipul de distrugeri casnice exista cateva sfaturi generale:


•Achizitionati indeajuns de multe jucarii pentru pisica astfel incat sa nu se plictiseasca in casa.
•Cand face cate o boacana, indepartati-o de la locul accidentului fara a ii acorda atentie. Chiar si cearta este o forma de atentie. Cand va vedea ca micile nazbatii nu o scot din anonimat, va inceta.
•Nu pedepsi fizic pisicuta. Va simti nevoia sa atace. Foloseste un pulverizator cu apa pentru a o indeparta de “locul crimei”.
•Nu incuraja comportamentul distructiv. Nu o lasa sa te muste sau sa te zgarie.

Pisicile si plantele de apartament
Probabil ca nu o data ti s-a intamplat ca pisicuta ta sa sape o mica groapa in pamantul plantei tale favorite. Ai cateva solutii la indemana! Poti sa folosesti o punga pentru a acoperi glastra si pamantul. Trebuie sa faci o gaura prin care planta sa poata sa iasa. Alternativa ar fi sa imbibi o bucata de vata in ulei de trifoi si sa o ingropi in pamantul florii. Solutia cea mai simpla este sa nu ii dai acces pisicutei in camera unde tii plantele.

Pisicuta si marcarea teritoriului
Pisicutelor le place sa zgarie. Distrugerea canapelei, fotoliului, mesei, covorului s.a.m.d. sunt mijloace de a isi marca teritoriul. Are nevoie sa zgarie, asa ca singura solutie este sa ii oferi un obiect pe care isi poate marca teritoriul fara a produce daune. Astfel de obiecte sunt disponibile in petshopuri.

Pisicutele si jaluzelele, draperiile si perdelele
Le place atat de mult sa se catere, incat nu se stie cat vor mai rezista perdelele tale. Pisicuta ta s-ar putea linisti daca i-ai cumpara din petshop casute sau bare pe care se poate catara. Jaluzelele verticale sunt recomandate pentru proprietarii de pisici. Poti sa dai perdelele cu spray cu aroma de lamaie. Sa vedem atunci daca se mai incumeta sa se apropie!


Mobila noua versus mobila zgariata

Sprayurile cu piper sau sprayurile cu aroma de lamaie ar trebui sa tina pisica departe. Daca pisi nu reactioneaza la astfel de mirosuri, solutia este sa acoperi suprafetele vizate de ghearele ei cu folie de aluminiu. Lasa folia timp de o luna astfel incat sa aiba timp sa se obisnuiasca sa nu se mai atinga de mobila respectiva.