Blogurile mele ... click pe icon!

MagdaSan Doar Bancuri Retete culinare Unghii frumoase

Copii si animalul de companie

Ai un animal ce companie sau te gandesti sa cumperi unul, dar nu stii cum se va intelege necuvantatorul cu bebe? Trebuie sa stii ca animalul de casa aflat in preajma unui copil are o influenta cat se poate de benefica asupra acestuia.
Copiii adora animalele si sunt incantati de a le avea in preajma si a se juca cu ele. In schimb, animalele ii ajuta pe cei mici sa devina mai activi si mai dragastosi.

Pentru ca bebe si animalul de companie sa devina cei mai buni prieteni este nevoie sa intervii putin. Iata cateva sfaturi de care te poti folosi pentru a pune bazele unei relatii unice intre micutul tau si animalul de casa.
Prima impresie si primul contact intre bebelus si animalul de casa este foarte importanta si de aceea trebuie sa ai grija ca prima lor intalnire sa decurga bine. Cel mai bine ar fi ca inainte de a aduce nou-nascutul de la maternitate, sa-i dai sotului o hainuta sau un scutec purtat de bebe, pentru ca animalul de casa sa-l poata mirosi. Mirosul este un simt important pentru animale si prin intermediul sau animalutul se va familiariza cu bebe chiar inainte ca el sa vina acasa.
Pana cand micutul implineste doi ani este bine sa nu-l lasi nesupravegheat in compania animalului.

Daca ai o pisicuta, atunci trebuie sa stii ca pisicile sunt foarte geloase si imprevizibile, asa ca nu ar trebui sa-i permiti sa se apropie prea tare de bebe, ci sa-l observe de la distanta.
De asemenea, si cu catelul este dificil. Cand ajungi acasa prima data cu bebe, da-i tatalui sa tina nou-nascutul, pentru ca animalul sa se bucure de prezenta ta. Vobeste-i calm si explica-i ca aveti un nou membru al familiei, aratand spre bebe. Apoi ia copilul si tine-l in brate, aratand astfel ca-l protejezi. Daca necuvantatorul reactioneaza bine, atunci il poti lasa sa observe si sa miroasa bebelusul, dar niciodata sa-l linga- linsul nu e igienic pentru copil.
In primele saptamani, este bine sa il tii pe cutu in lesa atunci cand este in preajma copilului, pentru a se obisnui cu noul membru al familiei. De obicei, cateii simt “puiutii”, chiar si pe bebelusi si vor tinde sa-i protejeze.
Cateodata animalul de companie poate deveni gelos pe bebe, deoarece din cauza lui nu mai primeste intrega ta atentie si poate avea comportamente agresive. Daca se intampla asa, spune-i un “NU” ferm animalului de casa si invata-l sa se retraga. Daca te asculta, poate fi recompensat.
Daca totul merge bine pana acum, poti sa ingadui animalului de companie sa stea in preajma ta si a lui bebe. Pentru a nu interveni gelozia, acorda-i cat de multa atentie poti. Puteti merge impreuna la o plimbare in parc, sau te poate observa cuminte cum il alaptezi pe bebelus.
In primii 2 ani vei avea mult de furca cu cei doi, deoarece copilul mic nu stie sa se comporte cu un animal, il poate lovi sau il poate speria fara sa vrea si in acest caz chiar si cel mai bland animalut riposteaza.
Pe masura ce copilasul creste, il poti invata cum sa se poarte cu animalul. Nu are voie sa-i bage mainile in urechi sau in ochi, sa-l traga de blana, de coada sau sa-i bage mana in gura. De asemenea, este important sa il inveti sa pastreze o anumita distanta de fata animalului de casa. Mai tarziu, il poti implica pe copil in ingrijirea animalului de casa.
Ai rabdare si vei vedea ca in timp, copilul tau si animalutul de companie vor deveni cei mai buni prieteni!