Blogurile mele ... click pe icon!

MagdaSan Doar Bancuri Retete culinare Unghii frumoase

Ciobanesc German

Tara in care este inregistrat: Germania
Inaltime: mascul 60 - 65 cm; femela 55 - 65 cm
Greutate: mascul 32 - 35 kg; femela 25 - 35 kg
Culoarea parului: complet negru; negru cu zone uniform brune, maronii, roscate, galbene, gri-fer, cenusiu.

Caracteristici:
Ciobanescul German este un atlet, cu corp perfect armonios, de marime putin superioara celei mijlocii, usor alungit, robust, cu musculatura foarte bine dezvoltata, cu osatura puternica, cu spatele scurt, drept si rigid, cu gatul puternic si musculos. Capul este proportionat, usor alungit si uscat, fruntea foarte putin bombata, destul de larga, craniul putin mai lat intre urechi. Botul in forma de pana este proportional cu craniul. Dantura este foarte puternica, incisiva, inchizandu-se in foarfeca. Ochii de marime mijlocie, migdalati, usor oblici, de culoare mai inchisa decat culoarea parului, au o expresie vioaie si inteligenta. Urechile de marime mijlocie, mai late la radacina, cu inserctie inalta, terminate in varf ascutit, sunt purtate drept in sus (puii si tineretul pana la 4 - 6 luni poarta urechile atarnate). Coada stufoasa, compacta, cu par des, lunga pana la jaret, in forma de sabie putin arcuita este purtata in jos, niciodata pe spate.

Temperament:
Cu toata robustetea sa, Ciobanescul German are o infatisare eleganta, impunatoare si atragatoare, cu mers intins, spornic, de trapas. Este puternic, rezistent,
vioi, cu un foarte bun simt olfactiv, cu nervi solizi, intotdeauna gata de lupta. Caracter ferm, e foarte ager si foarte vigilent, deosebit de curajos, incoruptibil, devotat. Creaza o imagine armonioasa de noblete si forta naturala care inspira respect. Trateaza cu indiferenta animalele si oamenii straini atata timp cat acestia nu prezinta semne de agresivitate. Se dreseaza usor. Este un colaborator activ si inteligent al omului, indeplinind, gratie instruirii, sarcina fixata de acesta. Cu o mare usurinta de adaptare la orice situatie, cu un simt inascut al datoriei, este gata sa faca orice cu cea mai mare placere si bucurie.

Utilizare:
Reprezentantul numarul 1 al raselor utilitare, Ciobanescul German este cel mai bun caine de paza si aparare, de ocrotire si insotire, fiind folosit in politie, in armata, paznic la granita, paznic al turmelor de vite, al locuintelor si fermelor, al vietii si avutului omului. Bun conducator al orbilor si al altor handicapati, este si un foarte bun insotitor, folosit in munti la salvarea oamenilor ingropati sub avalanse, la gasirea si salvarea oamenilor ingropati sub daramaturile cutremurelor, sau din locuintele incendiate, la descoperirea drogurilor sau al gazelor scapate din conducte. Este prietenul viteaz si fidel al tuturor copiilor din lume.

Boli specifice pentru Ciobanesc German:
Displazia congenitala a soldului
Displazia congenitala a cotului
Cheratita

Category: