Blogurile mele ... click pe icon!

MagdaSan Doar Bancuri Retete culinare Unghii frumoase

Chihuahua

Chihuahua este cea mai micuta rasa de catei si totodata cea mai veche rasa de pe continentul american. Originar din Mexic, Chihuahua a fost numit astfel dupa regiunea cu acelasi nume din Mexic. In trecut, cainii din aceasta rasa erau de talie mai mare si erau apreciati de regalitatea azteca.
Greutate 1-3 kg
Inaltime 15-22 cm
Speranta de viata: 15-18 ani

Infatisare:
Cap mare, urechi mari dispuse la 45 de grade si mereu ridicate, ochi negri si rotunzi, coada medie, varietate mare de culori si combinatii de culori.

Personalitate:
Cainii Chihuahua au un temperament vulcanic, sunt plini de energie si vitalitate. Fiecare caine are o personalitate unica, asa ca se pot face putine generalizari. Cainii Chihuahua sunt foarte expresivi, putand cu usurinta sa imite expresii faciale specific umane.

Chihuahua este o rasa foarte devotata. Se ataseaza de una doua persoane fata de care sunt foarte protectivi. Sunt iubitori, tandri si adora sa fie rasfatati. Nu este recomandat pentru familii cu copii si nici daca aveti un alt animal de companie in afara de unul din aceeasi rasa.
Sunt foarte galagiosi si nu sunt foarte sociabili. De aceea trebuie sa fie invatati de mici sa fie mai sociabili, deoarece ei sunt extrem de agresivi in ciuda dimensiunii reduse.

Ingrijire si sanatate:
Chihuahua sunt foarte usor de intretinut. Cei cu parul scurt nu au nevoie de periere decat rar, iar cei cu parul lung de cateva ori pe saptamana.
Cainii din aceasta rasa trebuie spalati o data pe luna si trebuie sa fiti atenti sa nu le intre apa in urechi, pentru ca sunt predispusi la otite.
Chihuahua nu suporta vremea rece, asa ca trebuie imbracati atunci cand scosi afara pe vreme urata.
Igiena dentara este necesara pentru a evita stirbirea.
Printre problemele de sanatatate cel mai des intalnite se numara: afectiuni cardiace, probleme oftalmologice, probleme cu genunchii/ reumatism, afectiuni ale traheei, raceli.
Datorita boticului scurt sfoarie si stranuta des.

Activitate:
Cainii din aceasta rasa sunt perfecti pentru apartament. Nu au nevoie de sesiuni prelungite de exerc itii in parc, necesitatile de miscare putand fi implinite si in apartament. Le place foarte mult sa fie plimbati si este recomandat sa folositi un ham si nu o lesa, deoarece au gatul delicat si structura osoasa fragila.

Category: