Blogurile mele ... click pe icon!

MagdaSan Doar Bancuri Retete culinare Unghii frumoase

Bullmastiff

Tara in care este inregistrat: Marea Britanie
Inaltime: mascul 63,5 - 68,5 cm; femela 61 - 66 cm
Greutate: mascul 50 - 59 kg; femela 41 - 59 kg

Culoarea parului: Orice nuanţă de tigrat, galben-roşcat sau roşu. Culorile trebuie sa fie pure şi clare. O mică pată alba pe piept este permisă, dar nu e dorită. Orice alte marcaje albe reprezintă defecte. Masca neagră pe bot este esenţială, nuanţându-se spre ochi, cu marcaje întunecate în jurul ochilor, dând expresie acestora.

Caracteristici:

Bullmastifful este mai mic decat Mastifful. Caine puternic construit, compact, simetric, musculos da impresia de mare forta. Văzut din orice unghi, craniul este larg şi pătrat; cutat moderat când este in atenţie, dar nu si în repaus. Circumferinţa craniului este aproximativ egală cu înalţimea măsurată la partea superioara a umărului. Obrajii sunt plini.

Ochii caprui intunecat sau de culoarea alunei; Urechile sunt in formă de V, pliate spre spate, inserate depărtat şi sus la nivelul crestei occipitale, dând o aparenţă pătratică craniului - ceea ce este foarte important; mici şi mai închise la culoare decât corpul. În alertă vârful urechii este la nivelul ochilor ; gatul este cambrat, potrivit de lung, musculos si aproape egal in circumferinta cu craniul; spatele este scurt si puternic; parul este scurt si dur, rezistent la intemperii, culcat pe corp.

Temperament:
Puternic; caine rezistent, activ, demn de încredere, mândru, alert şi credincios. Caracteristic rasei este faptul ca nu musca decit cind a epuizat toate celelalte mijloace de a supune un adversar - in mod normal isi supune adversarii, fie ei caini sau oameni, doar prin forta sa deosebita, dar fara a-i molesta.

Este un exceptional caine de ocrotire, paza si insotire; este folosit si in politie si in armata; este un foarte bun caine de companie, care reuseste performanta de a nu incomoda nici in spatii restrinse.

Boli specifice pentru Bullmastiff:
Obezitatea
Displazia congenitala a soldului
Torsiune de stomac
Tumorile mamare

Category: