Blogurile mele ... click pe icon!

MagdaSan Doar Bancuri Retete culinare Unghii frumoase

Bull Terrier

Tara in care este inregistrat: Anglia

Inaltime: nu exista limite superioare pentru talie si greutate. Însa, câinele trebuie sa lase impresia ca, în raport cu talia si sexul sau, are maximum de substanta.
Greutate: nu exista limita de greutate, dar câinele trebuie sa fie bine proportionat.
Culoarea parului: Pentru alb – par de culoare alb pur. Marcajele colorate de pe cap, precum si pigmentarile pielii nu se penalizeaza.Pentru colorat – culoarea trebuie sa predomine asupra albului. Între exemplarele colorate, daca toate celelalte caracteristici sunt de valoare egala, se prefera câinii tigrati. Rosul, aramiul, negrul-tigrat si tricolorul sunt variante de culoare acceptate. Stropii sau petele mici de culoare pe fond alb constiuie defecte. Prezenta albastrului sau a nuantelor de maroniu-vinetiu (culoarea ficatului) este un defect extrem de grav.

Caracteristici:
Este gladiatorul speciei canine, înflacarat, curajos, plin de forta, musculos, bine proportionat si activ, cu expresie agera, hotarâta si inteligenta. Forma speciala, ca de ou, a capului (downface) este o caracteristica unica.
Capul este lung, puternic si adânc pe toata lungimea, dar fara sa fie grosolan. Vazut din fata, are forma ovala si este absolut „plin": pe suprafata lui nu exista cute sau adâncituri. Craniul este aproape plat în zona dintre urechi. Din profil, linia superioara a capului se curbeaza lin în jos, de la crestet catre vârful nasului. Trufa trebuie sa fie neagra, cu vârful înclinat în jos si narile bine dezvoltate.
Dintii sunt sanatosi, puternici, solid si regulat implantati, cu muscatura perfect regulata si complet în foarfeca. Ochii sunt îngusti, triunghiulari, dispusi oblic, bine înfundati în orbite, cu privire patrunzatoare, de culoare neagra sau brun cât mai închis, astfel încât sa para negri.
Urechile sunt mici, subtiri, prinse aproape una de cealalta. Trebuie purtate absolut erecte, cu vârfurile drept în sus.
Gatul este foarte musculos, lung, arcuit, subtiindu-se de la umeri catre cap, lipsit de piele flasca (salba).Umeri sunt puternici si musculosi.
Corpul este bine rotunjit, cu marcata arcuire a coastelor si mare adâncime toracica, astfel încât sternul este mai apropiat de sol decât abdomenul. Spatele este scurt si puternic. Pornind de dupa greaban, linia superioara este dreapta, apoi formeaza o usoara arcuire în zona renala, care este lata si musculoasa. Linia inferioara, de la stern la abdomen, descrie o gratioasa curba ascendenta. Vazut din fata, frontul este lat.
Labele sunt rotunde si compacte, cu degete bine arcuite.Coada este scurta, prinsa jos si purtata orizontal. Groasa la baza, se subtiaza catre vârful fin.
În actiune, câinele trebuie sa para bine legat, acoperind terenul cu pasi mari mari, regulati. Miscare libera, cu un aer sprintar, caracteristic. La trap, membrele ramân paralele, fie ca sunt vazute din spate sau din fata; ele converg catre o linie mediana abia la viteza mai mare. Anterioarele au o buna extensie înspre înainte.
Parul este scurt, culcat pe corp, lucios si dur. Iarna, câinele poate prezenta un subpar fin. Pielea este bine întinsa pe tot corpul.

Temperament:
Are un temperament echilibrat si poate fi educat sa execute ordinele stapânului, chiar daca este un câine încapatânat. Este deosebit de prietenos cu oamenii si in special cu copiii.

Category: